Hallituksen näpäyttäminen ei ole kuntavaalin tarkoitus


Teuvo Hakkarainen listaa Keskisuomalaisen kolumnissaan 26.2. ”Etelän ristin alla” todellisen perussuomalaisten oldies-kokoelman: on EU:n velkapakettia, vuoden 2015 pakolaiskriisi, Yleisradion puolueellisuutta ynnä muuta. Yhteistä näille asioille on se, ettei yksikään niistä liity kuntavaaleihin, eikä ole kunnanvaltuutettujen päätettävissä.

Kuntalaisille tärkeistä asioista kuten terveyspalveluista, hammaslääkärijonoista tai vanhustenhuollosta Hakkarainen ei kirjoita sanaakaan. Hän on myös toisessa yhteydessä ilmoittanut, että valituksi tultuaan ei osallistuisi kotikuntansa kunnanvaltuuston kokouksiin ollenkaan.

Hakkarainen lopettaa kolumninsa kirjoittamalla: ”(Kuntavaaleissa) - - perussuomalaisilla on mahdollisuus antaa kunnon isku hallituksen harjoittamaa tuholaistoimintaa kohtaan.”
Kuntavaalien tarkoitus ei kuitenkaan ole mikään Suomen hallituksen ”näpäyttäminen”; sitä varten on erikseen eduskuntavaalit.

Kuntavaaleissa valitaan kansan mielestä pätevimmät ihmiset päättämään meidän kuntalaisten tärkeistä yhteisistä asioista. Mielestäni tätä ei tulisi hämärtää poliittisilla tavoitteilla, jotka eivät siihen ollenkaan kuulu.

Jan Olaussen
kuntavaaliehdokas (vas.)
Jyväskylä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joukkoliikenne kaikkien ulottuville

Oulun toimiva pyöräilyverkosto on esimerkki muille kaupungeille

Jatkuvan kasvun hylkäämisestä ja donitseista